schimb ulei

Foarte multi posesori de autovehicule din Romania se intreaba cam cat costa sa faci schimbul de ulei la un service auto. Multi dintre acesti posesori auto decid ca aceasta operatiune se poate face pe cont propriu in propria curte sau langa blocul in care locuiesc.

Asa cum am precizat si in pagina noastra de servicii, schimbul de ulei este foarte important pentru mentinerea si prelungirea vietii motorului masinii dumneavoastra. Media parcursa de un roman in Romania este de 10-15.000 mii de kilometri pe an. Deci uleiul trebuie schimbat cam odata pe an sau la maxim 15.000 de kilometrii parcursi.

Cat costa schimbul de ulei la o masina?

Daca vorbim de un autovehicul obisnuit cu motor din clasa medie, fie ca este BMW sau Dacia Logan schimbul de ulei costa cam 200 de lei, plus sau minus cativa zeci de lei in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Cu cat motorul este mai mare cu atat avem nevoie de mai mult ulei. De exemplu la un Volkswagen Passat TDI cu motor de 2.0 intra 4 litri de ulei. Daca folosim Castrol EDGE 5w-40 costul acestuia la UNIX Romania este de aproximativ 200 de lei la data scrierii acestui articol.

Daca masina este una din gama premium recomandarea noastra este sa folositi un ulei mai bun. Un mecanic auto va poate recomanda ce tip de ulei sa folositi si in functie de numarul de kilometri pe care ii are pe bord masina.

Schimb ulei auto Valcea
Schimb ulei auto Valcea

Nu incerca sa faci schimbul de ulei singur, apeleaza la un service auto

Desi este o operatiune destul de simpla, schimbarea uleiului autoturismului implica si multe riscuri daca nu este se executa corect si cu uleiul corect:

  • daca intervine ceva gresit risti sa strici motorul. Are rost acest risc avand in vedere suma de 200 lei?
  • daca nu bagi uleiul care trebuie risti sa usezi motorul mult mai repede sau chiar sa il strici
  • inevitabil o sa te umpli de ulei si de murdarie

In service-ul nostru din Ramnicu Valcea, schimbul de ulei se face rapid, de personal calificat care va poate face recomandari la marca si modelul uleiului care trebuie folosit dar si pentru filtrele care trebuie schimbate.

Daca aveti nevoie de un schimb de ulei si filtre in Ramnicu Valcea nu ezitati sa ne contactati.

Efectuam schimburi de ulei pentru toate marcile de autoturisme BMW, Volkswagen, Audi, Mercedes, Dacia, Renault, Citroen, Peugeot, Mazda, Honda, Toyota, Skoda, Land Rover in service-ul propriu din Strada Brajului nr. 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *