motor BMW Seria 7

Atunci cand auzim ca trebuie schimbata distributia, imediat gandul ne duce la banii pe care trebuie sa ii dam pentru aceasta operatiune. Si avem dreptate. Schimbul kitului de distributie este o operatiune mai costisitoare si depaseste cu mult pretul pe care il platim pentru o revizie obisnuita.

Daca esti conducator auto sigur te-ai lovit de intrebarea: „Cand se schimba kitul de distributie la masina mea?”. Raspunsul la aceasta intrebare difera in functie de marca si modelul masinii pe care o conduceti. Trebuie avut in vedere in primul rand ca autovehiculele pot fi dotate cu sisteme de distributie pe curea sau sisteme de distributie pe lant. Fiecare motor in functie de producator si de combustibilul folosit are o serie de accesorii si curele care trebuiesc schimbate in acelasi timp cu schimbarea curelei de distributie.

Ce este mai exact „distributia” unui autovehicul?

Sistemul de distributie se refera la toate subansamblele care sincronizeaza componentele motorului autovehiculului responsabile de admisie, evacuare, de pozitionarea cilindrilor, astfel incat sa se asigure timpii de ardere. Multe dintre masini in sistemul de distributie includ si pompa de apa care este antrenata de aceasi curea de transmisie.

In general atunci cand se schimba distributia se schimba cureaua dintata care antreneaza componentele, rola de ghidare, rola intinzatoare si unde este cazul se schimba si pompa de apa.

Ce se intampla daca nu schimb distributia la timp?

Distributia masinii se schimba preventiv! In cazul in care cureaua sau lantul distributiei se rupe din cauza uzurii in functie de norocul pe care il are fiecare te poti alege cu supapele indoite sau cu distrugerea chiuloasei, fisurarea blocului motor, spargerea pistoanelor, afectarea vibrochenului sau ruperea bielelor. In multe dintre cazuri costul reparatiei motorului este mai mare decat daca ati cumparat alt motor sau poate alta masina.

Cand trebuie schimbata distributia?

Distributia trebuie schimbata inainte de atingerea intervalului de timp din cartea tehnica a masinii. De exemplu la Dacia Logan distributia se schimba la 60.000 de kilometri parcursi sau la fiecare 4 ani.

 

In cazul in care ati cumparat un autovehicul second hand sau ati atins numarul de kilometri pentru schimbarea distributiei va rugam sa ne contactati si un reprezentant ServiceTor Valcea va programa o intalnire cu dumneavoastra pentru a stabili detaliile si costurile aferente schimbului in functie de autovehiculul pe care il detineti.

 

Cum arata un kit de distributie care trebuie schimbat?

kit distributie Audi A6 (4B-C5) 2,5 V6 TDI motor AYM
kit distributie Audi A6 (4B-C5) 2,5 V6 TDI motor AYM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *