schimb placute discuri frana

Sistemul de franare la autovehiculul dumneavoastra trebuie sa functioneze impecabil. De accea nu trebuie neglijat schimbul placutelor de franare si daca este cazul schimbul discurilor de frana. Dumneavoastra ca sofer trebuie sa stiti ca va puteti baza intotdeauna pe sistemul de franare al masinii dumneavoastra pentru reducerea vitezei de deplare si evitarea eventualelor accidente.

Recomandarea noastra este ca orice interventie la sistemul de franare sau sistemul de directie ale automobilului dumneavoastra sa fie facute de mecanici auto autorizati in service-uri autorizate.

Cand trebuie schimbate placutele de frana?

Toti conducatorii auto ajung sa isi puna intrebarea „La cati kilometri se schimba placutele de frana?”. Ei bine, nu exista un numar fix de kilometri la care acestea trebuiesc schimbate din cauza ca atat placutele cat si discurile nu se uzeaza numai datorita distantelor parcurse. Placutele de frana se uzeaza si in functie de caracteristicile drumurilor parcurse dar si in functie de stilul de condus al conducatorului auto. Placutele de pe un automobil al carui conducator auto ii place „sa alerge” se vor uza mai repede decat placutele unui conducator auto care prefera sa mearga mai incet.

Placutele de frana trebuie schimbate atunci cand incep sa se auda sunete anormale la actionarea franei sau daca masina este dotata cu senzori de uzura, placutele trebuie schimbate atunci cand martorul luminos este aprins pe bord.

martor bord placute frana
martor bord placute frana

Martorul de pe bord care va avertizeaza cu privire la uzura placutelor este un cerc cu doua semicercuri pe margine. In imaginea din stanga vedeti avertizarea pentru schimbarea placutelor la un Audi A4 Quattro. La modelele mai noi de masina apar inclusiv texte scrie pe bord care va indruma spre un service auto.

Cat costa placutele de frana?

In functie de marca si masina dumneavoastra pretul placutelor poate varia foarte mult. De exemplu pentru un autoturism Dacia Logan preturile pot sa inceapa de pe la 150 de lei in timp ce pentru un BMW pretul creste destul mult. Cel mai bine ar fi sa ne contactati si sa intrebati un consultat ServiceTor care va poate oferi un pret exact in functie de marca si modelul masinii dumneavoastra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *